Fyra timmar för att köpa kläder på nätet i Frankrike

Det kan skilja timmar att genomföra ett köp på nätet beroende på var i Europa man bor.

Det tar 20 minuter för en person i Slovakien att klicka hem kläder på nätet - men i snitt fyra timmar för en person i Frankrike att göra samma sak. Det är en av slutsatserna i en ny rapport som shoppingportalen ShopAlike har satt ihop.

En timme normalt för klädinköp

I syfte att hjälpa e-handlarna att förstå sina kunder har ShopAlike tagit reda på hur lång tid det egentligen tar att e-handla. Enligt studien tar de flesta klädköp på nätet omkring en timme i anspråk, men Slovakien och Frankrike sticker alltså ut i mängden.

Annons
Annons

Ett annat exempel är inköp av skor som bara tar tio minuter för e-handelskunderna i Norge, men även inom det området utmärker sig fransmännen och fransyskorna som långsammare än snittet och tar omkring fyra timmar på sig. Genomsnittstiden för europeiska onlineköp av skor är 68 minuter, enligt ShopAlike.

Solglasögon handlas på 26 minuter

Studien konstaterar också att européer - kanske inte helt oväntat - tar längre tid på sig att handla ju dyrare en vara är.

- Stora produkter som soffor innebär en större tidsinvestering än små produkter som solgasögon, vilka inhandlas på endast 26 minuter, skriver ShopAlikes marknadschef Joakim Borger i ett pressmeddelande.

Slutsatserna bygger på data från 12 länder i Europa; Tjeckien, Tyskland, Danmark, Spanien, Finland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Sverige och Slovakien. Studien ska ha ägt rum under 18 månader och omfatta varor från 160 produktkategorier.  

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!