Golfbutiken på nätet firar 10 år med omsättning på 14 miljoner

Räknar med att återvinna två miljoner golfbollar bara i år.

Sedan starten 2007 har e-handeln Out of Bounds vuxit stadigt, och 2014 tog företaget sin idé - att ta hand om och återvinna bortspelade golfbollar - utanför Sverige.

Förra året öppnade företaget en ny lagershop, men sedan dess har det varit ganska tyst från den Göteborgsbaserade nätbutiken. Men nu i juli fyller företaget 10 år och meddelar i samband med det att bolaget har en tillväxt på 30 procent om året. 2016 kom omsättningen upp i 14 miljoner kronor.

Annons

Kontrakt med runt hundra klubbar

Out of Bounds säger sig i dag ha mellan fem och tio procent av Sveriges golfspelare som kunder. Samtidigt ska bolaget ha samlat in kontrakt med ett hundratal golfklubbar vars vattenhinder nu får besök av Out of Bounds på jakt efter golfbollar.

- Vi är så oerhört glada över åren som gått tillsammans med duktiga medarbetare och härliga kunder. Bara i år återvinner vi cirka två miljoner golfbollar till svenska golfare! Tack till alla som är med och hjälper oss att fortsätta vårt arbete med att leverera riktigt prisvärda bollar, säger en glad Alexander Edsmyr, medgrundare och styrelseordförande i Out of Bounds, i ett pressmeddelande.

Out of Bounds planerar att fira födelsedagen bland annat genom att bjuda på tårta i helgen. Den som vill komma på kalaset är välkommen till företagets lagershop i Mölndal.

Annons