Google dementerar rykten om egna butiker

De ihärdiga rykten om att Google står i startgroparna för att öppna egna butiker verkar vara falska. I alla fall om man ska lita på Google själv. I dagarna kommenterade Andy Rubin, chef för Google Mobile, det hela med att företaget inte har något behov av fysiska butiker.

De ”extremt pålitliga källorna” verkar inte ha varit så värst pålitliga i alla fall. För ett par veckor sedan ryktades det om att Google var på väg att öppna ett antal fysiska butiker runt om i USA. Enligt 9to5google.com som hade fått ta del av uppgifterna skulle butikerna öppna lagom till att årets julhandeln drog igång.

Men nu går Google själva ut och dementerar uppgifterna. Enligt Andy Rubin, chef för mobilenheten hos Google, har man inga som helst planer på att öppna upp några fysiska butiker för sina produkter.

Annons
Annons

– För några år sedan behövde konsumenten röra vid, och känna på produkterna. Men i dag kan de ofta få den informationen de behöver för att ta ett beslut genom att prata med vänner och läsa recensioner, säger Rubin.

Hårdvaran fortfarande i sin linda

Att kunna visa upp nuvarande och kommande produkter var enligt de rykten som florerat, den stora anledningen till att Google skulle öppna egna butiker. Men det ska man alltså inte alls känna något behov av i dagsläget.

Enligt Andy Rubin är Googles hårdvara ännu i sin linda, men hur det kan tänklas bli i framtiden vill han inte sia om.

– När det gäller Nexus, tror jag inte att programmet har kommit tillräckligt långt längs vägen för att det ska vara nödvändigt att ha de produkterna i en butik.

 
Källa: AllThingsD

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!