Google har nästan 50 miljarder dollar i kassan

I slutet på förra veckan släppte Google sina siffror för första kvartalet. Sökföretaget hade då en omsättning på 8,14 miljarder dollar vilket var strax under Wall Streets förväntningar på 8,15. Det skall samtidigt vara en ökning på ungefär 24 procent mot samma period föregående år. Vinsten landade på 2,89 miljarder dollar.

Google meddelade också att de nu har 49,3 miljarder dollar i kassan. Detta är givetvis mycket pengar och som jämförelse kan nämnas att Apple har ungefär 100 miljarder dollar i sin kassa.

Annons
Annons

– Google hade ännu ett fantastiskt kvartal med en omsättningsökning på 24 procent år-till-år, säger Larry Page, VD på Google. Vi såg också en enorm fart ifrån de stora satsningar vi har gjort på produkter som Android, Chrome och YouTube. Vi är fortfarande i ett mycket tidigt skede gällande vad tekniken kan göra för att förbättra människors liv och vi har enorma möjligheter framöver. Det är en mycket spännande tid att vara på Google.

Larry Page berättade även att Google förbereder en aktiedelning med en ny klass av icke-röstberättigade aktier. Detta skall leda till att aktierna delas i två delar (2-1). Tanken är att det ska bli enklare att dela ut aktier som t.ex. kompensation utan att påverka Googles maktstruktur.

Det blir billigare att annonsera

Den genomsnittliga Cost-Per-Click (CPC) sjönk med 12 procent under första kvartalet, jämfört med Q1 2011, och med 6 procent jämfört med Q4 2011. Detta var enligt AllThingsD en större nedgång än analytiker hade förutspått.

Denna CPC skall tydligen ha sjunkigt även under sista kvartalet 2011, något som gjort analytiker oroliga. Google hade dock uppenbarligen ett bra kvartal och de säger att de växande mobila annonserna, som är billigare, är anledningen till minskningen. Larry säger även följande gällande CPCn:

– Om något så ger lägre CPC bättre avkastning på reklampengarna: det är en lägre kostnad därmed en bättre avkastning på investeringen för annonsörer.

 

Källa: Google

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!