Google smyglanserar sin marknadsplats för tjänster

Det var inte bara rykten. Nu har Google så smått börjat rulla ut sina nya e-marknadsplats, Google Helpouts. En sajt där proffs kan dela med sig av sin visdom till kunskapstörstande.

För några veckor sedan berättade vi om Googles planer på att lansera en ny e-marknadsplats som gör det möjligt att köpa och sälja tjänster över nätet. Nu har tjänsten som går under namnet, Google Helpouts, smyglanserats.

Än så länge rör det sig alltså inte om någon storskalig lansering. Tjänstens hemsida är live och dess hjälpsidor är tillgängliga för allmänheten, men det ska endast vara de som fått en speciell inbjudan som kan använda sajten fullt ut.

Annons

För tillfället ska Google även vara i full gång med att locka till sig experter inom olika områden som ska hjälpa alla kunskapstörstande besökare.

Tar 20 procent per lektion

Google själva beskriver tjänsten, som är en vidareutveckling av Google Hangouts, som ett sätt att låta proffs och experter dela med sig av sin kunskap till människor som vill lära sig. Det ryktas även om att det kommer att bli möjligt att instruera hela klasser via Helpouts.

Enligt sajtens hjälpsidor, kan experter lista sina tjänster under hem och trädgård, hemelektronik, hälsa och rådgivning, kost och fitness, mode och skönhet, konst och musik, matlagning samt utbildning.

Betalningar kommer att hanteras av Google Wallet och Google själva verkar ta 20 procent av priset på alla sålda lektioner. Något datum för en officiell lansering har man inte satt ännu men troligtvis väntar Google tills man lyckats samla ihop ett hyfsat antal experter.



Källa: TechCrunch, Digital Trends

Annons