Groupon får investering på 250 miljoner dollar

Atarios, en investmentgrupp med mediejätten Comcast i ryggen, investerar 250 miljoner i rabattsajten för en andel av bolaget.

Groupon har det kämpigt och under de senaste månaderna har man tvingats lägga ned sin verksamhet i Turkiet, Grekland, Marocko, Panama, Filippinerna, Puerto Rico, Taiwan, Thailand och Uruguay.

Det amerikanska bolaget har även lämnat de nordiska länderna samt Ukraina och har sammanlagt tvingats varsla över 1 100 anställda. Men det finns de som inte tror att det är för sent att vända skutan.

Annons
Annons

Investmentgruppen Atairos, grundat av Comcasts förre CFO Michael Angelakis, har nämligen valt att gå in med 250 miljoner dollar i rabattsajten för en andel av bolaget, rapporterar Internet Retailer.

Alibaba köpte nyligen in sig

Hur stor andel av Groupon som Atairos får för sin investering avslöjar man inte men affären kommer kort efter det att Alibaba köpt 5,4 procent av aktierna i Groupon.

Som en del av affären kommer Groupon att samarbeta med Comcast, som är ett av världens största medieföretag sett till omsättning, för att "identifiera och genomföra potentiella strategiska samarbetsmöjligheter".

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!