H&M: ”Glada att släppa en av världens första röststylister”

Samarbetar med Google.

Den svenska modejätten H&M presenterade idag två “banbrytande” nya teknikfunktioner under Stockholm Fashion Tech Talks. Modeföretaget har nämligen samarbetat med Google kring röststyrning, något som sökjätten är väldigt duktiga på.

- I samarbete med Google har H&M-gruppen utvecklat en röststyrd app för H&M Home på utvalda marknader, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Mänsklig röst istället för robotröst"

H&M Home är modeföretagets satsning inom inredning och nu ska kunderna alltså kunna snacka sig till ett fint hem. Den nya röststyrda appen heter H&M Home Stylist och ska guida användaren till rätt produkter.

- H&M Home Stylist ger personliga styling- och produktförslag, moodboards och inspiration till hemmets olika rum - allt lättillgängligt i mobilen. För att göra upplevelsen ännu mer personlig kommer den att ha en mänsklig röst istället för en robotröst som de flesta röstapplikationer har idag, skriver företaget.

"En hologramupplevelse i världsklass"

Röststyrning är dock inte det enda som H&M satsar på gällande ny teknik. Modejättens varumärke Monki öppnar nu upp för "AR-hologram". Detta är en funktion som tagits fram tillsammans med det London-baserade företaget HoloMe och den ska visa upp 3D-bilder av nio utvalda outfits från Monki.

Kunderna ska genom sin telefon kunna titta på plaggen i detalj och uppleva hologrammen som om de var närvarande i rummet, också kallat förstärkt verklighet (AR).

- De två kundupplevelserna vi lanserar och testar tillsammans med Google och HoloMe är båda exempel på helt nya tekniska lösningar för modebranschen. Vi är väldigt glada över att snart kunna släppa en av världens första röst-stylister och testa en hologramupplevelse i världsklass för våra kunder, säger Elin Frendberg, som jobbar med affärsutveckling på H&M gruppen.

Dessa tekniknyheter kommer inte långt efter att H&M slagit upp en smart spegel i en av sina fysiska butiker.

LÄS ÄVEN: Svenska modejätten testar smart spegel med e-handel

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!