Han ska ta AutoStore till nya rekord: ”Finns stor potential”

Blir VD i Sverige för en av leverantörerna bakom det populära lagersystemet.

En rad e-handlare har de senaste åren valt att installera det automatiserade lagersystemet AutoStore. Numera finns systemets karaktäristiska röda robotar hos bland andra Komplett, Jollyroom, Boozt, Sportamore, Babyshop och KitchenTime.

LÄS ÄVEN: Jollyroom köper robotar för 80 miljoner: "Dubblar vår kapacitet"

Annons

"Marknadens mest flexibla lösning"

AutoStore levereras av bland andra Element Logic, som har varit aktivt på den svenska marknaden sedan 2005. Nu har bolaget utsett Thomas Karlsson till vd för den svenska verksamheten. Han tar över ansvaret för 20 anställda och får som huvuduppgift att ta den svenska organisationen vidare mot nya mål.

- Jag ser verkligen fram emot att bygga Element Logics svenska organisation vidare. Det finns stor potential för AutoStore, som jag anser vara marknadens mest kompakta och flexibla lösning inom lagerhantering, säger Thomas Karlsson i ett pressmeddelande.

Thomas Karlsson har tillbringat de senaste 17 åren på olika företag inom olika typer av lagerautomatik. De senaste två åren har han varit vd för TGW Logistics Group i Norden.

Ska möta ökade krav på e-handeln

I takt med att e-handeln ökar ser Element Logic framför sig att även behovet av lagersystem kommer att bli allt större.

- De senaste åren av formidabel tillväxt i både Norge och Sverige visar att tiden är mogen för att bygga den svenska organisationen ytterligare och skapa ännu större tillväxt på den svenska marknaden. De ökande kraven på e-handeln skapar behov av effektiva och intelligenta lagerlösningar, och vi vet att Element Logic kan leverera detta, säger Håvard Hallås, Chief Sales Officer på Element Logic, i en kommentar.

Element Logic har dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, UK, Benelux-länderna och Polen. Företaget är baserat i Norge, där även huvudkontoret ligger.

Annons