Han lämnar USA för att leda fraktjätten i Europa

Tar över ansvaret för verksamheten i 56 länder.

Fraktgiganten UPS har rekryterat en ny ledare för sin verksamhet i Europa. Han heter Lou Rivieccio, och får helt enkelt titeln för Europachef för UPS. Rivieccos nya uppdrag innebär att han får ansvar för UPS verksamhet i totalt 56 länder och de 49 000 anställda som UPS har i Europa.

Investerar för att möta krav från e-handeln

UPS meddelar också att företaget fortsätter att investera i Europa, som näst efter USA är företagets största marknad.

Annons
Annons

- Lou tar över när vi står inför en tid av utveckling, vi fortsätter investera i det europeiska nätverket för att möta de krav som kommer i och med utökad e-handel och gränsöverskridande handel. Europa är ett bra exempel på hur smarta, globala logistiknätverk hjälper kunder av alla storlekar i arbetet med att utveckla sina egna företag, säger Jim Barber, UPS Chief Operating Officer, i ett pressmeddelande.

Har arbetat för UPS i 34 år

Lou Riviecco började på UPS för 34 år sedan då han sorterade paket som deltidsanställd i New York. Sedan dess har han avancerat inom företaget och kan nu lägga titlar som chef för UPS i Kanada och flera av UPS regioner i USA till sin meritlista.

Närmast kommer han från en roll som chef för UPS östra distrikt i USA, där han ansvarade för 175 000 anställda i de 26 delstater som ingick i regionen. Nu är det alltså meningen att han ska ta företagets verksamhet i Europa till nya höjder.

- Med Lous kunskap och erfarenhet kommer vi säkerligen inte bara att bibehålla vår expansion i Europa, utan även säkerställa våra kunders på denna viktiga marknad, säger Jim Barber.

 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!