Här är apoteket som ska ha starkast tillväxt på nätet

Snabbast i apoteksbranschen.

Tidigare i dag kom ICA med sin rapport för årets första kvartal, och kunde i samband med det rapportera att koncernens apotek Apotek Hjärtat hade ökat sin e-handel snabbare än marknaden.

LÄS ÄVEN: ICA:s e-handel omsatte 420 miljoner kronor

Annons
Annons

Men även om Apotek Hjärtat alltså ökar mer än genomsnittet, så är det enligt en konkurrent inte snabbast. Det är nämligen Kronans Apotek, som i dag berättar om en e-handelstillväxt på 64 procent under det första kvartalet. Enligt ett pressmeddelande från Kronans Apotek gör det företaget till "snabbast i apoteksbranschen".

- Vi har en bra utveckling i vår e-handel och kommer att fortsätta accelerera den, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek.

"Har vässat vår e-handel på allvar"

Som vi nyligen kunde berätta står e-handeln för den absoluta majoriteten av den tillväxt som sker inom apoteksbranschen i dag. Under 2017 uppskattas e-handelns andel av apotekens samlade omsättning till mellan åtta och elva procent.

LÄS ÄVEN: "E-handeln står för 95 procent av volymtillväxten"

Anders Torell på Kronans Apotek menar att många apoteksprodukter "lämpar sig väl för e-handel", något hans företag ska ha tagit fasta på. 

- Vi har vässat vår e-handel på allvar sedan ett år tillbaka och vi ser att det ger resultat. Vi har systematiskt arbetat för att locka fler kunder och vässa vårt erbjudande. Vi har breddat vårt sortiment och byggt ut vår kapacitet på e-handelsapoteket i Enköping.

Nyligen berättade Kronans Apotek om sina satsningar på AI, och av allt att döma kommer e-handeln att få större betydelse framöver - både hos Kronans Apotek och i resten av branschen.

- E-handeln kommer att bli en allt viktigare del av apotekens verksamhet, konstaterar Anders Torell.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Kraftig tillväxt för Kronans Apotek - storsatsar på AI

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!