Harald Nyborg stänger ner sitt butiksnät – e-handeln består

Another one bites the dust.

Butikskedjan Harald Nyborg kastar in handduken när det gäller den fysiska handeln. Harald Nyborg har de senaste åren visat upp ett negativt resultat i Sverige och förra året så ska det svenska företaget också ha sett en negativ utveckling gällande omsättningen.

Nu rapporteras det att Harald Nyborg kommer att stänga ner sin butikskedja i Sverige. En butik kommer dock att kvarstå, rapporterar Expressen som hänvisar till BT, och det är den i Löddeköpinge.

Annons
Annons

11 butiker ska bli en

Totalt har varuhuset, som säljer tillbehör för hem och trådgård, 11 butiker i Sverige. I slutet av 2017 ska företaget dock ha haft 13 butiker, så man har redan stängt ett par.

När Ehandel.se nyligen besökte Harald Nyborgs vuruhus i Helsingborg så reade man ut alla varor med 25 procent och annonserade den kommande butiksstängningen.

Danmark verkar inte beröras

Företaget är i grunden danskt och Harald Nyborg har totalt 42 butiker, inkluderat de i Sverige. Hur det går i Danmark är oklart men vi hittar en dansk nyhet ifrån oktober där Harald Nyborg planerar att öppna en ny butik. När vi undersöker moderbolagets årsredovisning för 2017 så visar det även ett positivt resultat och pekar ut den svenska verksamheten som en del som belastar siffrorna negativt.

Enligt rapporterna så förhandlar Harald Nyborg nu med ett annat företag om att ta över det svenska butiksnätet och de cirka 100 anställda som berörs av beslutet. Om det går i lås så sägs de flesta av jobben kunna räddas.

13 januari 2019 stängs butikerna

Företagets e-handel ska dock inte stängas ner utan den ska Harald Nyborg istället satsa mer på och utveckla. Ehandel.se har sökt Harald Nyborg för att få veta mer om denna nysatsning på e-handeln.

Harald Nyborgs alla butiker, utom den i Löddeköpinge, kommer att stängas ner den 13 januari nästa år.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!