Heidi Klum ska skapa Amazon-show med e-handelstouch

E-handelsgiganten lockar till sig fler starka tv-personligheter.

Nyligen kunde vi berätta om att Amazon satsat en halv miljard på svensken Simon Stålenhags påhittade universum. E-handelsjätten lägger allt mer pengar på att skapa eget innehåll till sin streamingtjänst Amazon Prime Video. Nu rapporteras det att e-handelsföretaget lyckats locka till sig Heidi Klum och hennes kompanjon Tim Gunn.

LÄS ÄVEN: Amazon satsar halv miljard på Simon Stålenhags universum

Annons
Annons

Heidi och Tim står bakom tv-serien Project Runway och nu ska de istället gå över till Amazon där de också ska skapa ett modeprogram. Vi påminns förstås om Amazons miljardinvestering i killarna bakom Top Gear, som numera gör The Grand Tour för Prime Video.

LÄS ÄVEN: Över 2 miljarder betalade Amazon för Top Gear-trion

Medan investeringen i Simon Stålenhag och Top Gear-killarna främst verkar handla om att skapa attraktivt innehåll som drar folk till Amazons ekosystem, så ska förvärvet av Heidi och Tim ha en tydlig e-handelsvinkel.

Att Amazon har ambitioner inom mode är numera tydligt och det nya tv-programmet, som ska tas fram med hjälp av Heidi Klum, ska inkludera en “e-handelsupplevelse för tittarna”, rapporterar modetidningen WWD. Exakt vad detta innebär är något oklart men det ska alltså gå att e-handla i anknytning till programmet.

"Auf Wiedersehen till Project Runway"

Gissningsvis så kommer modevaror som visas upp i programmet på något smidigt sätt gå att köpa via Amazons e-handel. Serien ska utvecklas i samarbete med e-handlarens modeenhet Amazon Fashion.

- Serien ska ta nya tag på området reality-program och kommer att tilltala en global publik som underhålls av tävling, storytelling och äkthet, ska Amazon ha sagt i ett uttalande.

Den nya “Project Runway”-varianten ska streamas i över 200 länder och nå de över 100 miljoner människor som är med i e-handlarens shoppingklubb Amazon Prime.

- Efter 16 otroliga säsonger så säger jag "auf Wiedersehen" till "Project Runway", en show som jag är hedrad att ha varit värd för och hjälpa till att skapa, säger Heidi Klum.

Annons
Annons

Bravo TV, som idag står bakom Project Runway, har meddelat att original-programmet kommer att fortsätta och att de kommer att hitta ersättare till Tim Gunn och Heidi Klum.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!