Hemglass satsar på e-handel och hundglass i sommar

I sommar inleder den rullande glassförsäljaren sin e-handelssatsning och fyller bilarna med allt från kolsyrepatroner och hamburgare till hundglass.

Ehandel.se har tidigare berättat att Hemglass kommer att agera utlämningsställe åt Vicans.se, en nätbutik som säljer glutenfria produkter. Till en början kommer det att ske via Hemglass 28 depåer men i framtiden kan det bli tal om att köra ut de glutenfria produkterna i Hemglass-bilarna.

Men det är inte bara andra nätbutiker som den anrika glassförsäljaren vurmar för, Hemglass gör med start i sommar även en större satsning på sin egen e-handel.

Annons

– Glasskunderna börjar vänja sig vid hemkörda livsmedel från e-handlare och det behöver vi bejaka. Vår kärnaffär blir fortsatt genom försäljning vid glassbilen, men prognosen är att e-handeln står för tio procent av vår totala omsättning inom ett år, säger Hemglass VD, Mikael Sahlsten.

"Sveriges största distributionsnät"

Hemglass har erbjudit e-handel i flera år men det är alltså först nu man ska pusha lite extra för den. Samtidigt ser man till att fylla på sortimentet med en del nya produkter, däribland hamburgare och korv från Sibylla, fryst pizza och kladdkaka, samt möjligheten att byta ut kolsyrepatroner från Sodastream.

Det kommer även att finnas något för våra fyrbenta vänner i frysboxen då Hemglass, i samarbete med hundglassmärket Hugo & Celine, tagit fram glass för hundar i tre smaker.

– Med våra 300 glassbilar har vi Sveriges största distributionsnät för glass och djupfryst mat, vi finns på i stort sett varje gata i landet. Det vill vi använda för att erbjuda kunderna fler typer av frysprodukter och tjänster under säsongen, säger Mikael Sahlsten.

Annons