Hemmafixarjätten slog rekord: ”E-handeln går allt starkare”

694 miljoner på en månad.

Efter att ha ökat med 16 procent från förra året kunde bygg- och inredningsföretaget Jula konstatera att årets majmånad blev den bästa i företagets historia. Då uppgick nämligen försäljningen till 694 miljoner kronor. Det innebär en rejäl ökning från företagets tidigare månadsrekord från juli förra året, då Jula sålde för 663 miljoner kronor.

- Det är många olika faktorer som gör att vi nu sätter ett nytt försäljningsrekord, men framför allt är det hårt och engagerat arbete från alla våra medarbetare som gör detta möjligt, rapporterar Julas vd Joachim Frykberg, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Sålde mest i Sverige

Enligt Joachim Frykberg är det flera av Julas avdelningar som tillsammans har bidragit till rekordet. Han lyfter dock särskilt fram bolagets supply-avdelning, som förser Julas plattformar med produkter.

Den största delen av Julas majförsäljning ska ha skett i Sverige, och bolagets e-handel uppges ha stått för en stor del av kakan.

– Vi ser att e-handeln går allt starkare. Den nya försäljningsplattformen tillsammans med ytterligare några varuhus gör att den totala försäljningen går upp. Samtidigt som vi firar ett bra resultat vet vi att det hela tiden gäller att vara ödmjuk inför framtiden, vi måste hela tiden bli lite bättre och sikta lite högre för att inte bli förbisprungna. Det förtar dock inte glädjen över det nya rekordet, det är något som vi ska vara glada över, säger Joachim Frykberg.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!