Hemtex lanserar E-handel för den finska marknaden

Redan 2008 lanserade Hemtex sin svenska nätbutik. Sakta men säkert har antalet e-handelsorder ökat och företaget har satsat allt mer på att integrera de olika kanalerna. Nu hoppas man på att göra samma resa i Finland.

Hemtex är en av Nordens ledande hemtextilkedjor med totalt 154 butiker, varav 132 i Sverige, 19 i Finland och 3 i Estland. I Sverige har man sålt på nätet sedan 2008 men nu har man även lanserat en e-handel i vårt östra grannland Finland.

– E-handeln är en viktig del av vår multikanalstrategi där vi vill göra det möjligt för kunden att handla på det sätt som passar henne bäst. Och eftersom vi har butiker i Finland sedan 2001 är det naturligt att nu även erbjuda kunderna våra varor via e-handel, säger Martin Richardsson, e-handelschef på Hemtex.

Annons
Annons

Svenskspråkig sajt

Under året planerar Hemtex att komplettera med en mobilsajt och lägga till tjänsten, utlämning av e-handelsorder i butik. Och med tanke på att många i Finland har svenska som förstaspråk, hoppas man även kunna få igång en svenskspråkig sajt innan julhandeln.

– Vi har höga förväntningar på den finska marknaden. Vårt varumärke är relativt känt men vi har inte samma butiksnät som i Sverige. För många finnar innebär e-handeln nu en första möjlighet att kunna handla Hemtex sortiment. Man får också tillgång till vissa varor som inte finns i finska butiker, säger Martin Richardsson.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!