Hjärtat hos CDON Group får nytt namn och egen chef

CDON Group har under hösten övertagit den största delen av sin logistikhantering och för att klara av den ökade varuförsörjningen har man inrättat en ny logistiktjänst. Man har också utsett Birgitta Elfversson till ny logistikchef, och VD för det nybildade dotterbolaget CDON Group Logistics AB.

E-handelsjätten CDON Group, som bland annat äger nätbutikerna CDON, Tretti, Heppo, Gymgrossisten och Nelly, växer så det knakar och har sett sina försäljningssiffror öka under hela 2012.

För att klara av den ökande efterfrågan har man bildat logistikbolaget CDON Group Logistics AB. Som logistikchef och vd för det nya dotterbolaget har man utsett Birgitta Elfversson, som sedan tidigare har erfarenhet av logistik och supply chain frågor från konsultbolaget McKinsey & Company. Hon kommer också att ingå i ledningsgruppen.

Annons
Annons

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Birgitta Elfversson som logistikchef för CDON Group. Genom rekryteringen av Birgitta stärker vi vår ledningsgrupp och kompetens inom logistik och supply chain, något som kommer att vara avgörande i vår strävan att långsiktigt säkerställa såväl kundnöjdhet som effektivitet och produktivitet i absolut toppklass, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group.Ska samordna koncernens logistikapparat

Birgitta Elfversson kommer närmast från en tjänst som Vice President för retailavdelningen på Dometic Group. Hon ska tillträda sin nya tjänst senast i juni 2013, och tanken är att Elfversson ska samordna hela koncernens logistikapparat.

CDON har sedan tidigare lager i Stockholm, Borås och Trollhättan och har själva skött logistikverksamheten för butikerna Tretti, Gymgrossisten, Bodystore och Rum21.

I slutet av september köpte man även upp verksamheten i tredjepartslogistikföretaget Business Linc i Falkenberg. I och med uppköpet övertog man också lagerhanteringen för ytterligare fyra av koncernens nätbutiker. Nämligen Heppo, Members, Lekmer och Nelly som under året stötte på patrull vid lagerflytten från Borås till just Falkenberg

– Logistik är en så central del av vår värdekedja och kundens köpupplevelse att vi själva vill driva den där det är strategiskt möjligt, kommenterade Paul Fischbein uppköpet.

Med tanke på Nellys leveransproblem under sommaren och att koncernen nu sköter en stor del av logistiken själva, känns inrättandet av den nya logistiktjänsten med Birgitta Elfversson som ny logistickchef som ett naturligt steg. Det är förmodligen också ett nödvändigt steg om de ska fortsätta växa i samma takt som tidigare.

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!