Högskolan i Borås öppnar masterutbildning i e-handel

Masterprogrammet Management av digital handel har premiär i höst.

Trots att e-handeln ständigt växer sig större har det hittills inte vimlat av högre utbildningar för den som vill få ett arbete inom branschen, och flera aktörer har varnat för att branschen står inför en svår kompetensbrist om inget görs.

"Ett uttalat behov av en utbildning"

Nu drar Högskolan i Borås sitt strå till stacken genom att erbjuda en masterutbildning i e-handel. Programmet har fått namnet “Management av digital handel” och har premiär i höst. För att vara behörig måste man ha en kandidatexamen i företagsekonomi.

Annons

- Många handelsföretag har ett uttalat behov av en utbildning i Borås som kan bidra med avancerad kompetens inom de områden som är viktiga för deras verksamheter, säger Daniel Hjelmgren som är studierektor och har huvudansvar för det nya masterprogrammet, i ett pressmeddelande.

Borås tog som bekant hem förstaplatsen när vi i E-rapporten kunde utse vilken stad som var Sveriges främsta e-handelskommun, och enligt högskolans pressmeddelande är företag i Boråsregionen på något sätt inblandade i 40 procent av svensk e-handel.

Det nya masterprogrammet riktar sig till studenter som vill lära sig mer om aktuella frågor inom digital handel. 

- Digital handel innefattar distanshandel, men handlar även om att vanliga butiker idag blir mer och mer digitala och erbjuder lösningar som till exempel självscanning, pekskärmar och tjänster kopplade till smarta telefoner, skriver skolan i pressmeddelandet.

Kan leda till VD-roll

Programmets kurser ska bland annat handla om ledarskap och marknadsföring. 

- Eftersom utbildningen är tänkt att förbereda programstudenterna för strategiskt arbete väntar dem senare ett brett spektra av intressanta yrken – marknadsanalytiker, controller, affärsutvecklare, med flera – som i sin tur kan leda mot högre befattningar som till exempel marknadschef, ekonomichef eller VD, säger Daniel Hjelmgren.

Ansökan till Management av digital handel kan göras från och med den 15 mars.

Ehandel.se har sökt Daniel Hjelmgren för en ytterligare kommentar.

Annons

Annons