Hundratals användaruppgifter från Spotify har läckt ut

Ett flertal Spotify-användare rapporterar att de fått sina konton kapade men enligt Spotify har tjänsten inte blivit hackad.

Det har varit en hel del nyheter om lösenord som kommit på vift den senaste tiden. Ebay, Amazon och Alibaba har alla utsatts för hackerattacker det senaste halvåret. Svenska Spotify har också drabbats, om än i mindre skala.

I höstas ska ett hundratal användaruppgifter ha läckt ut och så även i februari. Nu är det dags igen och enligt TechCrunch ska en lista med hundratals kontouppgifter, inklusive e-post, användarnamn, lösenord och andra detaljer, ha dykt upp på sajten Pastebin.

Annons
Annons

"Våra användaruppgifter är säkra"

De drabbade ska finnas över hela världen och flera rapporterar att någon tagit över deras konto. Vissa ska till och med ha blivit utkastade under tiden då de lyssnat på musik och senare hittat låtar och spellistor som de inte själva lagt till.

Det finns även de som inte kunnat logga in på sitt konto då någon ändrat mail-adressen som är knutet till kontot. Spotify hävdar dock att tjänsten inte blivit hackad utan att det är uppgifter som stulits vid tidigare tillfällen.

– Spotify har inte blivit hackat och våra användaruppgifter är säkra. Vi övervakar Pastebin och andra sajter regelbundet och när vi hittar Spotifyuppgifter ser vi först till att kontrollera att de är äkta, och om så är fallet, meddelar vi omedelbart de berörda användarna att ändra sina lösenord, säger en talesperson för Spotify.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!