Indiska ska stärka varumärket med två nya stjärnskott

Rekryterar ny inköpschef från Lexington.

Indiska, som efter sin långa och snåriga resa genom flera rekonstruktioner nu tycks ha kommit på fötter, har på sistone fått se sin e-handel växa rejält. Bara under sommarmånaderna ska nätbutiken ha ökat med 50 procent, trots hettan.

LÄS ÄVEN:
Indiskas e-handel ökade med 50 procent i sommarhettan
E-handelscomeback för Indiska - ökade med 103 procent

Annons

Nu stärker företaget upp laget med två nyrekryteringar. Den ena är Lena von Segebaden, som blir ny inköpschef. Hon kommer närmast från Lexington Company, som även de försökt mota butikernas kräftgång med mer e-handel.

LÄS ÄVEN: Lexingtons webbshop ökade med 30 procent - startar ny e-handel

"Jag ser stor potential"

Segebadens roll inom Lexington var som affärsområdeschef för kläder och ska i den rollen ha förbättrat både omsättning och marginaler inom sitt segment. Hon är nu nöjd med att ha antagit sig den nya utmaningen på Indiska. 

- Indiska är ett starkt varumärke med en unik position, som jag har följt på håll under flera års tid. Jag ser en stor potential i både mode- och heminredningssegmentet och ser fram emot att fortsätta arbetet med att stärka relationerna i leverantörsledet, samt att tillsammans med alla kompetenta medarbetare, och med kunden i fokus, fortsätta att förvalta och förnya sortimentet, säger Lena von Segebaden i ett pressmeddelande.

Den andra nyrekryteringen är Helena Leach Squire som nu blir Indiskas kreativa chef. Hon har tidigare jobbat för märken som littala, Helly Hansen, Casall och Buster + Punch.

- Indiska representerar för mig ett etablerat livsstilsvarumärke, som skiljer sig från mängden genom sitt unika ursprung. För att befästa vår särskiljning behöver vi dock bli ännu tydligare som varumärke. Det är den utmaningen jag ser fram emot, att få kristallisera unikiteten, vårt uttryck och sätt att nå ut till vår målgrupp, kommenterar Helena.

"Kommer att bli ett starkt team"

Båda damerna kommer även att ingå i ledningsgruppen och har tillträtt sina tjänster och tillträdde sina tjänster i samband med företagets tredje kvartal. Från Indiskas sida är man nöjd med att ha hittat två personer som är så pass erfarna inom retailbranschen.

- Förmågan att hitta kompetenta ledare och medarbetare är helt avgörande för Indiskas fortsatta förändringsresa. Jag är stolt över att vi har lyckats rekrytera både Lena och Helena och efter bara några veckor tillsammans känner jag redan att vi kommer att bli ett riktigt starkt team, säger Indiskas vd Karin Lindahl.

Annons

Annons