Inet laddar för börsen – han blir ny CFO

"Målsättningen är att både bli effektivare och mer lönsamma".

Efter att i tio års tid ha arbetat med bland annat lönsamhetsanalys på företaget Hultafors Group, som säljer utrustning för professionella hantverkare, bestämde sig Marcus Olander för att det var dags för något nytt. Nu meddelar datorbutiken och e-handlaren Inet att Olander tar över som företagets nya CFO, Chief Financial Officer.

- Marcus har en unik kombination av rätt erfarenhet, en gedigen utbildning och ett äkta teknikintresse. Han brinner för produkterna vi säljer och jag är övertygad om att det kommer att underlätta mycket i hans dagliga arbete att analysera de finansiella talen och förklara hur olika saker som händer i branschen påverkar vårt resultat, säger Erik Wickman, vd på Inet, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Ekonomiavdelningen behöver stärkas upp"

Marcus Olander, som tidigare också har arbetat som revisor på PwC Sverige, har hos Inet en viktig roll att fylla. Rekryteringen av honom är nämligen ett sätt för företaget att säkerställa att bolaget har vad som krävs för att ta klivet in på börsen.

Inets ägarbolag Creades är noterat på Nasdaq Stockholm, och Inet har av allt att döma siktet inställt på att gå samma väg.

- Vi har de senaste åren rekryterat till både marknad, utveckling och inköp. Nu behöver ekonomiavdelningen stärkas upp. Målsättningen är att både bli effektivare och mer lönsamma vilket leder till fler investeringar i bättre kundservice och villkor för kunderna, fortsätter Erik Wickman.

"Är i grund och botten en nörd"

Erik Wickman och Marcus Olander är helt överens om att ett dedikerat kundfokus är det som både ligger bakom Inets framgångar hittills.

- Jag är i grunden och botten en nörd som gillar att prata med likasinnade. Det är lättare att göra ett bra jobb med till exempel lönsamhetsanalyser, prognosstyrning, lagerstyrning och frågor gällande kapitalbildning när man förstår både produkterna och kunderna. Jag hoppas bidra till Inets tillväxt och den bästa tänkbara kundservicen, säger Marcus Olander, i en kommentar.

Marcus Olander tillträder sin nya tjänst i november 2018.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!