Med nytt kapital ska Inriver skapa ordning och reda

Svenska programvaruföretaget Inriver har fått in drygt 80 miljoner kronor i riskkapital för fortsatt internationell expansion.

Inriver, som bland annat hjälper e-handlare att hantera produktinformation och stora utbud, har i en finansieringsrunda fått in 10 miljoner dollar, cirka 83 miljoner kronor.

Det är riskkapitalfonden Verdane Capital VIII som tillsammans med de tidigare investerarna Industrifonden och Zobito puttar in lite extra kapital i det svenska mjukvarubolaget

Annons
Annons

Pengarna kommer att användas för produktutveckling, marknadsstöd, rekryteringar och fortsatt tillväxt på den snabbt växande globala marknaden för produktinformationssystem.

– Vi är glada över den här finansieringen som ger oss möjligheter att expandera ännu snabbare och stärka vår position som global ledare inom PIM. Allt fler företag, oavsett storlek och bransch, börjar nu inse behovet av ”digital omvandling” och värdet av produktinformation. Vi räknar med en fortsatt snabb tillväxt av världsmarknaden där vi siktar på att inRiver ska ha en ledande position, säger Roland Persson, styrelseordförande, inRiver.

Ett område med föråldrad teknik

Inriver ger företag möjlighet att från ett system, istället för många, hantera sitt produkterbjudande så det är relevant och anpassat för deras samtliga sälj- och marknadskanaler oavsett språket de vill kommunicera på. 

– Det finns stor efterfrågan på våra lösningar från både B2B- och B2C-företag, liksom från konsulter verksamma inom områdena e-handel, multikanalförsäljning och digital marknadsföring. Det här är ett område där föråldrad teknik och gamla affärsmodeller i stor utsträckning fortfarande är i bruk, säger Niclas Mollin, vd Inriver.

Verdane Capital VIII är en nordisk private equity-fond som specialiserat sig på e-handel, programvara, energi och avancerad industriteknik. Verdanes fonder har investerat i över 50 programvaru- och e-handelsföretag.

– Vi märker hur multikanalstrategier skapar nya krav på hantering av produktinformation, i såväl B2C- som B2B-segmenten. inRivers lösningar är perfekta för de utmaningar som dessa kunder står inför. inRiver är väl positionerat precis i skärningspunkten mellan multikanal-detaljhandel och programvara. Vi har stor erfarenhet inom båda dessa områden. Vi ser fram emot att hjälpa Inriver att förverkliga sina ambitiösa planer under de närmaste åren, säger Pål Malmros, Partner på Verdane Capital Advisors.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!