Ivanka Trump stänger sin nätbutik: ”Det enda rätta”

Lösningen efter bojkotten blev kortlivad.

När Donald Trump tog över jobbet som USA:s president valde en del av hans meningsmotståndare att uppmana till bojkott av hans dotter Ivanka Trumps modevarumärke.

Skulle kombinera livsstilstips och e-handel

Märket togs så småningom ur sortimentet hos den amerikanska kedjan Nordstroms, varpå Ivanka Trump valde att istället sälja sina varor i en egen e-handel.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Efter bojkotten - Ivanka Trump öppnar egen e-handel

E-handeln öppnade så sent som i april i år på presidentdotterns livsstilsblogg, som också bjöd besökarna på bland annat skönhetstips och intervjuer. Ivanka Trump skulle själv dock inte ha någon operativ roll i den nya e-handelsförsäljningen, eftersom hon sedan en tid tillbaka arbetar som rådgivare i Vita Huset.

Fokuserar på jobbet i Washington

Nu meddelar flera amerikanska medier att Ivanka Trump lägger ner hela sitt företag, inklusive den nystartade e-handeln. Företagets 18 anställda ska i veckan ha informaerats om att verksamheten lägger ner "för gott".

- Jag vet inte när eller om jag någonsin kommer att återvända till branschen, men jag vet att mitt fokus inom en överskådlig framtid kommer att vara på arbetet som jag gör här i Washington. Så att ta det här beslutet nu är det enda rätta mot mitt team och mina samarbetspartners, skriver hon i ett mejl till nyhetskanalen CNBC

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!