Jeff Bezos inbjuden att tala på nordisk e-handelskonferens

Hoppas på mer info om en Amazonlansering i Norden.

Den danska e-handelsorganisationen FDIH har gjort sig känd för att vara på tårna inte minst i frågor rörande konkurrens från utlandet och orättvisa momsavtal. Något som förmodligen har varit nödvändigt, eftersom danska konsumenter har visat sig vara glada för att e-handla från utlandet.

LÄS ÄVEN: "Vi vägrar att lägga oss ner och dö"

Annons
Annons

Delade scen på 90-talet

Det heter som bekant att man ska vara nära sina vänner och ännu närmare sina fiender, och det talesättet verkar nu ha inspirerat FDIH. Organisationen har nämligen bjudit in Amazons vd och grundare Jeff Bezos till att tala på en e-handelskonferens som ska gå av stapeln i Köpenhamn i höst. FDIH:s förhoppning är att Bezos ska vilja prata om bland annat Amazons eventuella planer på en nordisk satsning.

- Jag vill gärna att du berättar mer om Amazon, planerna på att lansera i Norden och förhoppningsvis även en del om Amazons fantastiska historia, skriver FDIH:s vd Niels Ralund i ett brev till Bezos.

Niels Ralund och Jeff Bezos ska enligt uppgift ha delat en scen under 1990-talet och i samband med det pratat om framtidens digitalisering. Nu hoppas den danska e-handelsprofilen på något av en favorit i repris.

"Ingenting är omöjligt"

I sitt brev, som återfinns i sin helhet i FDIH:s nyhetsbrev, hänvisar Ralund till Bezos danska rötter (på sin biologiska pappas sida) och erbjuder sig att vara e-handelsmiljardärens personliga guide under besöket i Danmark.

- Jag vet att du är en väldigt upptagen man, men jag är i hjärtat en entreprenör och tror på att ingenting är omöjligt, inte ens att få dig till Danmark, skriver han.

FDIH:s e-handelskonferens väntas ta emot åtminstone tusen besökare, men organisationen lyfter fram att antalet platser kommer att utökas om Jeff Bezos tackar ja till inbjudan.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!