Junkyard och Blocket möts i Stockholms tingsrätt

I nästa vecka gör Junkyard och Blocket upp i rätten. Det efter att Junkyard stämt Blocket för att ha använt deras bilder utan lov. Både på nätet och i TV-reklam för deras shoppingportal, Blocket Shopping.

I januari 2011 stämde e-handlaren Junkyard e-handelsplatsen Blocket för olovligt användande av deras bilder. Blocket har medgivit att de använt och retuscherat bilderna, samt länkat dem till konkurrenter vid lanseringen av deras e-handelsportal Blocket Shopping.

Blocket har försökt nå en förlikning men de båda parterna har inte kunnat komma överens om en summa. Junkyard krävde från början runt 8 miljoner kronor i skadestånd, en summa som i våras höjdes till 10 miljoner. Något Blocket inte var intresserade av att betala.

Annons
Annons

– Blocket har medgivit att de har använt bilderna felaktigt, men nu tvistar vi om summan, kommenterade Charlotte Bus, Junkyards ombud och advokat, fallet tidigare i våras.

En flerårig process

Nu ska det hela snart avgöras i rätten. Den 17 september möts de båda parterna i Stockholms tingsrätt och Thomas Löfgren, Grundare och VD på Junkyard, ser fram emot det hela.

– Jag, som grundare av Junkyard, har under tio års tid lagt ner hela min själ och hjärta i att bygga junkyard.se. Det var både kränkande och förvånande att konstatera att en så etablerad aktör som Blocket på ett sådant nonchalant sätt stal våra bilder. Efter flera års processande känns det nu skönt att Blocket får stå till svars för vad de gjort. Kan vår process också hjälpa andra aktörer i fajten mot alla bildstölder på nätet så är det också av stort värde, säger Thomas Löfgren.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!