Kicks får expressleveranser med hjälp av Best och Instabox

Leveranser samma dag ska kunna erbjudas till miljontals svenskar.

Skönhetskedjan Kicks tar hjälp av Best Transport och Instabox för att krydda erbjudandet till sina e-handelskunder rejält. Tillsammans ska de båda nu börja erbjuda vad de kallar för "expressleveranser".

Allt viktigare att välja själv

Erbjudandet sägs ges till “miljontals svenskar” och innebär att kunden får sin beställning levererad samma dag. Erbjudandet inkluderar också två olika expresslösningar, då Kicks upplever att allt fler kunder vill ha möjlighet att själva få inflytande över hur deras leveranser sker.

Annons
Annons

- En tydlig trend är att det blir allt viktigare för konsumenterna att de själva får vara med och utforma sina leveranser, utifrån sina egna behov och preferenser. De nya expressleveranserna kompletterar vårt nuvarande utbud, men även varandra. Här kan våra kunder välja mellan att hämta sina varor i en förvaringsbox med Instabox på vägen till eller från arbetet, eller välja att få det hemlevererat med bud via Best Transport, säger Kicks vd Freddy Sobin i ett pressmeddelande.

2,4 miljoner får leverans samma dag

Kicks menar att en faktor som gör det möjligt för dem att införa expressleveranserna är att deras lager är beläget i Jordbro, söder om Stockholm. Detta menar man möjliggör leveranser till 2,4 miljoner mottagare i Stockholms- och Uppsalaområdet redan samma kväll, om beställningen gjorts samma dag före klockan 12. Kunder i resten av landet ska få sina paket dagen efter.

Även för de kunder som väljer leverans med Instabox, är tanken att leveransen ska kunna ske samma dag som beställningen läggs.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!