Kjell & Company kan bli nästa kedja att sälja på Amazon

"En jättemöjlighet att sälja mer varor".

Efter att bland andra The Friendly Swede och CoolStuff hade fått igång sin försäljning hos e-handelsjätten Amazon, berättade Clas Ohlson tidigare i år om en kommande satsning på försäljning på den enorma marknadsplatsen.

"Tillgång till nya marknader"

I veckan sade Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå att Amazonförsäljningen ska komma igång under hösten, och nu visar det sig att konkurrenten Kjell & Company överväger att göra samma sak. Det bekräftar företagets tillförordnade vd Andreas Rylander för DiDigital.

Annons

LÄS ÄVEN: Clas Ohlson ökar med 60 procent online - börjar sälja på Amazon

- Vi ser framåt att Amazon absolut är en konkurrent, men också en jättemöjlighet till att sälja mer varor. Framför allt när det handlar om tillgång till nya marknader, säger han till nyhetssajten.

Ligger inte sömnlös kring Amazon-intåg

Samtidigt som flera svenska e-handelsföretag alltså närmar sig Amazon, fortsätter envisa rykten att göra gällande att Amazon kan vara på väg att lansera i Sverige.

Ett eventuellt Sverigeintåg av Amazon är dock inget som bekymrar Andreas Rylander.

- Vi ligger inte sömnlösa kring detta. Vi måste fokusera på vår egen verksamhet och ha ordentlig ordning på den, gillar inte kunderna dig så spelar det ingen roll om Amazon kommer eller inte, säger han.

LÄS ÄVEN: Svenska e-handlare om att sälja i Amazons nätbutik

Annons