Kläder på nätet minskade under april månad

Den fysiska försäljningen av kläder minskade med 3,8 procent och skor med 0,7 procent i april. På nätet var tappet ännu högre. E-handeln med kläder minskade med 8,1 procent jämfört med samma månad 2013.

Mars månads starka siffror höll inte i sig under april. Stilindex från Svensk Handel Stil, visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 3,8 procent jämfört med samma månad förra året.

Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en minskning om 0,7 procent. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-april, har försäljningen av kläder minskat med 1 procent. Skoförsäljningen som sköt i höjden under mars månad har däremot ökat med 7,1 procent.

Annons
Annons

– Skohandelns svaga minskning får ändå ses som ett styrkebesked när april förra året var så stark som plus 16,5 procent. Kläder hade också en relativt stark jämförelsemånad med en aprilökning förra året på 4,3 procent, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

Stark tillväxt 2013

Försäljningen av kläder som säljs via e-handel, mätt i löpande priser, minskade med 8,1 procent jämfört med samma månad förra året. Något som inte var helt oväntat med tanke på en stark aprilmånad 2013, och årets sena påsk.

Sett till utvecklingen hittills i år, januari-april, har försäljningen av kläder via nätet minskat med 2,1 procent.

– Internetaktörer uppger att även de hade en stark tillväxt i april förra året som förklarar den dåliga utvecklingen för årets april, säger Mikael Sandström.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!