Klarna Checkout kommer äntligen till Danmark

Slut på dubbla integrationer.

Betalbolaget Klarna meddelar att man, efter flera år på marknaden, lanserat sin kompletta kassalösning Klarna Checkout i Danmark. Detta är en nyhet som ska förenkla för de e-handlare som idag använder Klarna och bedriver verksamhet i exempelvis hela Norden.

- Eftersom detta innebär att även den danska försäljningen går genom samma integration och alla betalsätt samlas i en gemensam betalningslösning förenklas både det tekniska arbetet och administrationen. Vi är redan igång med den danska betalningslösningen med ett antal handlare, har fått positiv respons och hoppas rulla ut det hos fler inom kort, säger Madeléne Kraemer, Senior Commercial Manager på Klarna, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Fått en starkare position i Danmark"

Vi frågade dock Klarna varför det är först nu som Klarna Checkout (KCO) lanseras i Danmark, med tanke på att betallösningen kom till Sverige redan 2012.

- Vi har under en längre tid erbjudit våra kreditprodukter i Danmark och ansett att de svarat upp mot behoven tillräckligt bra. I takt med att många av våra merchants - och också vi själva - börjat få bättre fotfäste och starkare position i Danmark, och att behoven av en full KCO-lösning därmed ökat, var det nu ett bra läge att ta nästa steg och lansera KCO fullt ut även i Danmark, säger Madeléne Kraemer till Ehandel.se.

I vilka länder har ni en komplett Klarna Checkout?

- Hela KCO-lösningen finns nu i nio länder: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Nederländerna, UK och USA. Här erbjuder Klarna en komplett kassalösning med lokaliserade betalsätt via KCO, säger Madeléne Kraemer.

Utöver de nio länderna ska betalbolaget även erbjuda kortbetalning i 159 länder. I Schweiz går det även att använda Klarnas tjänster för att erbjuda fakturabetalning. Den "optimala lösningen" sägs dock vara KCO, som inkluderar alla betalsätt.

LÄS ÄVEN: Snoop Dogg investerar i svenska betaljätten Klarna

Danmark är förstås ett nära expansionsmål för många svenska nätbutiker och nu ska det alltså vara slut på dubbla integrationer, något man tidigare fått leva med om man som KCO-kund expanderade till Danmark.

- Fram till nu har det varit möjligt för e-handlare att erbjuda danska konsumenter Klarnas tjänster för faktura- och delbetalningar, och även använda Klarna för kortbetalningar, men det har krävt separata betalningslösningar. Detta har inneburit att e-handlare som använder Klarna Checkout i övriga nordiska länder behövt dubbla integrationer i Danmark för att kunna erbjuda både kort- och kreditprodukter, förklarar Klarna.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!