Klarna ger amerikanska E-handlare faktura i Europa

Ett växande antal Nordamerikanska e-handlare vill ge sig in på den Europeiska marknaden. Men förutom att språket kan vara ett problem kan även betalningsmetoderna ställa till det. Att erbjuda sina Europeiska kunder att betala mot faktura har varit krångligt men nu erbjuder Klarna en lösning för de som använder sig av e-handelsleverantören We Do Commerce.

Vi Européer tycker om att ha många valmöjligheter när det kommer till att lösa ut vår kundkorg. Något som ställt till det för många e-handlare från det stora landet i väst när de gett sig in på den Europeiska marknaden.

Att betala mot faktura är ett av de mest populära betalsätten, något som de amerikanska e-handlarna haft svårt att erbjuda. Men den Pittsburgh-baserade e-handelsleverantören We Do Commerce använder sig nu av Svenska Klarna för att hjälpa sina kunder att erbjuda betalning med faktura i sina nätbutiker.

Annons
Annons

Många vill expandera till Europa

På We Do Commerce säger man att många av deras kunder nu har planer på att lägga till Klarnas betalningsmetod till sina internationella sajter.

– Många av våra Nordamerikanska kunder funderar på att expandera till den Europeiska marknaden där färre använder kreditkortsbetalningar för beställningar på nätet än i USA, säger Jeanette Thomas, VD för We Do Commerce.

Klarna finns i dagsläget i sju Europeiska länder. Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna, Österrike och självklart Sverige. De ska ha över 15 000 anslutna e-butiker och kanske kan e-handlare i dessa länder nu vänta sig större konkurrens från Amerikanska nätbutiker.

Källa: Internet Retailer

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!