Klarna tappar toppchef och står utan ersättare

Det svenska betalbolaget drabbas av ännu ett tungt avhopp på marknadssidan när marknadschefen Carol Hargrave lämnar Klarna.

I november valde Niklas Angergård, som rekryterades 2013 som vice president brand & marketing, att lämna Klarna för att istället bli marknadschef för it-bolaget Tieto.

Nu har även Carol Hargrave lämnat betalbolaget enligt uppgifter till Dagens Media. Carol Hargrave rekryterades som ny Chief Marketing Officer, CMO, från PayPal i september 2014, men efter lite mer än ett år väljer hon alltså att sluta.

Annons

Ingen ersättare på ingång

Varför Hargrave valt att kliva av är oklart i dagsläget men enligt Klarnas kommunikationschef, Erik Engellau-Nilsson, har hon och hennes man flyttat tillbaka till Texas, USA. Det är ännu inte heller klart vem som blir hennes ersättare.

– Det är inte klart, och det får ta lite tid att hitta en stjärna någonstans i världen. Vi är olika personer som ansvarar för olika delar av marknadsföringen, men övergripande ansvarig innan vi har hittat en bra ersättare till Carol är Sebastian Siemiatkowski, säger Erik Engellau-Nilsson.

Annons