Klarnas prenumerationer rullas nu ut på bred front

I takt med att allt fler prenumerationstjänster dyker upp kommer Klarna Checkout nu få bredare stöd för det.

Idag meddelar Katrin Lundgren på Kodmyran att deras e-handelslösning får stöd för prenumerationer i Klarna Checkout (KCO). Kodmyran är inte först ut att erbjuda prenumerationsstöd i KCO men det ska vara startskottet på en bredare utrullning av tjänsten.

- Prenumeration i KCO har hittills bara funnits hos ett fåtal stora handlare typ Apotea och några andra utvalda handlare. Inga mindre har kunnat använda det. Nu har man gått ut i Norge och erbjuder det där tillsammans med någon av deras nativeparterns där, och i Sverige tillsammans med oss, säger Katrin Lundgren, VD på Kodmyran.

Annons
Annons

Klarna gör alltså prenumerationslösningen tillgänglig i större grad. En utveckling som kommer lägligt då antalet prenumerationstjänster ser ut att öka för varje dag som går. Senast idag skrev vi om en kalsongbox.

Finns många fördelar

Nu ska alltså mindre aktörer även få tillgång till prenumerationer i Klarnas kassa och vi gissar att Kodmyrans e-handelsplattform Shop4Sale snart får sällskap av flera plattformar som får stöd för prenumerationer. Fördelarna sägs vara många för e-handlarna.

- Att jobba med prenumerationer innebär stora fördelar för handlaren. Man kan effektivisera lagerhantering och logistik efter försäljningen på ett helt annat sätt än med en vanlig e-handel där man ofta har toppar och dalar under året. Sedan blir kostnaden per kund betydligt lägre än vad den annars blir eftersom du redan i steg ett har återkommande kunder, meddelar Kodmyran i ett pressmeddelande.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!