Kleberg tar över rodret i Matsmarts styrelse

Ersätter en av ägarna som lämnar styrelsen.

Adlibris vd Johan Kleberg intar styrelseordförande-stolen i Matsmart. Det berättar de båda företagen i ett pressmeddelande nu på morgonen.

- Jag är glad och stolt över att Johan blir vår nya styrelseordförande. Hans kunskaper blir oerhört värdefulla för oss, säger Matsmarts vd Karl Andersson.

Annons
Annons

Vill bidra med idéer om e-handel

Innan Kleberg kom till Adlibris för fyra år sedan spenderade han bland annat 15 år inom MTG-koncernen och därefter jobbade han på TV4, där han bland annat var vd för TV4 sport och CMore, samt innehållsdirektör på TV4. Det är dock främst hans erfarenheter från e-handelsbranschen som han hoppas ska komma till användning på det nya uppdraget.

- På Matsmart hoppas jag att få bidra med mina e-handelserfarenheter och lärdomar från en större aktör. Jag har också idéer om e-handel generellt och inte minst den oerhört spännande utvecklingen när det gäller mat på nätet, säger Johan Kleberg.

"Grymt duktiga på att kommunicera"

Kleberg har sedan tidigare suttit som en av tre personer vid Matsmarts “advisory board” och han ser fram emot att nu ta en än mer aktiv roll i företaget.

- Matsmart är inte bara en e-handel i absolut framkant, utan även grymt duktiga på att kommunicera två viktiga saker samtidigt; det låga priset i kombination med att kunderna räddar mat och minskar matsvinnet, säger Johan Kleberg och lyfter fram två saker som han tar med sig från Adlibris:

- Dels hur vi har fokuserat på att göra det så enkelt som det bara är möjligt för kunden och dels gällande automatisering av flöden, för att kunna hantera stora volymer effektivt. Stora e-handelsföretag är ju i mångt och mycket IT- och logistikföretag.

Även på Matsmart ser man fram emot att få in mer e-handelskompetens i styrelsen.

- Johans kunskaper från e-handel blir ovärderliga för oss. Dels i vårt arbete med att optimera affären och dels i fråga om framtida strategier, säger Karl Andersson.

"Har varit en helt fantastisk resa"

Johan Kleberg efterträder David Frykman, chief investment officer på Norrsken, som styrelseordförande.

Annons
Annons

- Jag har i princip varit med sedan starten och det har varit en helt fantastisk resa. Att arbeta med personerna bakom Matsmart har varit väldigt givande och jag kommer att fortsätta följa Matsmart på nära håll, säger David Frykman, som har kvar sitt ägarskap i bolaget.

Från Matsmarts sida vill man passa på att tacka Frykman för hans insats.

- Davids betydelse för Matsmart kan inte nog poängteras. David var, tillsammans med Robert Ahldin, de första investerarna i Matsmart och hans kunskaper inom e-handel har varit oerhört viktiga för vår tillväxt. Dessutom har David varit ett fantastiskt stöd för bolaget och det är en relation som vi kommer värna om även framöver.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!