Komplett öppnar upplevelsebutik i Oslo

Den norska e-handlaren Komplett har öppnat en fysisk butik i hemlandet. Butiken som slog upp portarna för några veckor sedan kommer inte att ha något lager utan kommer mer att agera en plats där konsumenter kan prova ny teknik och hämta ut varor.

Med den 250 kvadratmeter stora butiken i Oslo är målet att komma närmare sina kunder. Här ska konsumenter kunna komma in och prova ny teknik samt få hjälp med att beställa varor.

– Den här butiken ska vara ett ställe där kunderna kan komma och se och pröva ny teknik. Vi ska inte driva någon försäljning härifrån, säger Anton Hagberg, ansvarig för Komplett.no.

Annons
Annons

Beställa och hämta samma dag

Butiken är helt enkelt tänkt att vara mer som en utställningslokal och upplevelsebutik, vill kunden handla får man snällt beställa varan på plats eller via Kompletts sajt.

– Vi har också en hämtavdelning kopplad till butiken, och bara där har det varit runt 100 personer per dag. Folk som jobbar i centrum kan komma hit och lägga en beställning på vad de önskar, och sedan hämta sin produkt under eftermiddagen, säger Anton Hagberg

Komplett har tidigare haft fysiska butiker även i Sverige efter förvärvet av Inwarehouse. De butikerna har man nu slagit igen men man har kvar några utlämningsställen.

Källor: Elektronikkbransjen, IDG

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!