Kritiserad på Tinder – e-handlare gjorde henne till modell

"Swipea höger för att se vem som skrattade sist".

En 20-årig student, Thea Lauryn Chippendale från Lincoln i Nebraska, lade upp en bild på sig själv i en klänning från Asos på dejtingappen Tinder. 

När hon matchade med en person fick hon kommentaren att hon såg ut "som att hon jobbade med välgörenhet", att "klänningen inte gör henne en tjänst" samt att "den är hemsk" och att hon borde "gå och handla någonstans passande".

Annons
Annons

Thea lade upp konversationen på Twitter för att "visa hur kvinnor blir behandlade av män på dejtingsajten". Hennes inlägg spreds väldigt snabbt och i skrivande stund har det fått 107 000 gilla-markeringar och nästan 9000 retweets samt massor av stöttande privata meddelanden, skriver BBC News.

Kort efter inläggets publicering fick Thea ett meddelande från Asos. E-modejätten föreslog att Thea skulle bli modell för klänningen på deras sajt. 

Thea tackade ja till erbjudandet och några dagar senare gjorde Asos ett inlägg på Twitter där de visade upp Thea som modell och skrev: "Swipea höger för att se vem som skrattade sist".

Andra på Twitter har sedan kommenterat att Thea absolut borde vara modell för Asos, och att de tack vare hennes hennes bild vill köpa klänningen.

Thea Lauryn Chippendale var med i BBC:s radiokanal, Radio 1 Newsbeat, där hon kommenterade händelsen: 

- Jag har nypt mig några gånger för att försäkra mig om att det är på riktigt. Jag är fortfarande så chockad och förvånad över att de använder en bild på mig på sin hemsida. Jag kan inte tro att något så negativt har förvandlats till något så positivt.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!