Kund som väntade förgäves anmäler PostNord till ARN

"PostNord har slösat min tid."

Vid två tillfällen på kort tid väntade en kund i Trelleborg på paket som skulle levereras till hans hem av PostNord, men som aldrig dök upp.

Vid bägge tillfällena fick kunden vid kontakt med PostNord veta att ett fel hade begåtts och att paketet därför inte kunnat leverera dem hem till honom. Istället fick han själv vid båda tillfällena åka och hämta paketen på ett utlämningsställe. 

Annons
Annons

"Detta måste ta stopp"

Mannen menar att PostNord, i och med att de inte levererat paketen, har begått ett avtalsbrott och han har därför anmält postföretaget till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

- Först ska man sitta i kö för att boka en leveranstid. Sedan ska man sitta hemma och binda upp sig en hel dag för att ta emot leveransen. Sedan kommer ingen och man får beskedet att man själv ska hämta varan. Det är orimligt att låta dessa transportföretag komma undan med detta dåliga beteende. Om jag parkerar fel får jag böter, om jag missar min tandläkartid får jag böter - men när dessa företag ej kommer på utsatt tid så slipper de ständigt undan. Detta måste ta stopp, skriver han i sin anmälan. 

Kräver 500 kronor i skadestånd

För en av de uteblivna leveranserna hade mannen till och med betalat 148 kronor extra för att få paketet levererat till dörren. Nu kräver han istället PostNord på 500 kronor för de båda uteblivna leveranserna. 

- Detta anser jag vara en mycket rimlig summa. Men detta skadestånd handlar om spill av min tid, ett kontraktsbrott. De har ej fullföljt sitt avtal, skriver mannen också. 

"Har slösat min tid"

Mannen anser att det största problemet inte är de uteblivna paketen, utan den bortkastade tiden då han väntade på paketen som aldrig kom.

- Vårt avtal var att paketen skulle levereras under utsatt tid, vilket de inte gjorde. Jag fick ett meddelande att jag själv kunde hämta paketet, detta efter den avtalade tiden. PostNord har slösat min tid. Dessutom har jag själv fått bekosta att åka och hämta mina paket, avslutar mannen sin anmälan.

Mannen som står bakom anmälan är förresten hemmahörande i Trelleborgs kommun, där en annan invånare för ett tag sedan till sin förvåning fick ta emot post som var adresserat till ingen mindre än president Putin i Ryssland.

LÄS ÄVEN: Trelleborgare fick Putins post - PostNord svarslösa

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!