Lekextra tar över BR:s lokaler och personal

Valde strategiskt bra lägen.

Top-Toy försattes i konkurs i december förra året, och därmed lades alla Toys R Us och BR-butiker ner. Några veckor efter meddelandet köpte den danska koncernen Salling Group upp Top-Toys danska varulager samt rättigheterna till varumärket BR i Danmark. I början på februari gick Salling Group ut med att de ska öppna 25 stycken BR-butiker i Danmark. 

LÄS ÄVEN: BR Leksaker återuppstår - ny webbshop och nya butiker

Annons
Annons

Nu meddelar Nordic Toy Team att de har förvärvat tjugo stycken av Top-Toys butiker i Norge. 

- Vi stärker vår redan starka position på den norska marknaden. Konkurrensen kommer att öka framöver och det här är ett nödvändigt steg mot att befästa positionen som konsumenternas första val av leksaker, säger Peter Liljeberg, kedjeledare för Lekextra, i ett pressmeddelande.

Förhandlar med svenska fastighetsägare

Peter Liljeberg berättar att de lokaler som koncernen har valt att ta över är BR-Leksakers butiker som ligger strategiskt bra och kan gynna aktörens lönsamhet. 

- Vi har de senaste veckorna suttit i förhandlingar och kommer att ta över flera av Top-Toys butiker som har strategiskt bra lägen. Vi har gjort klart med en av Top-Toys tidigare butik idag, och vår förhoppning är att vi ska bli flera butiker framöver. Vi för också flera förhandlingar med fastighetsägare på den svenska marknaden. I Sverige är dock villkoren kring Top Toys butiker annorlunda, men vi har förhoppningar om att växa ytterligare med vår svenska leksakskedja Lekextra. 

Räddar BR:s personal

Nordic Toy Team räddar även de flesta av de medarbetare som berördes av BR:s nedläggning. 

- Flertalet av personalen som tidigare arbetat i dessa butiker får anställning hos oss. De är fantastiskt drivande och nu får deras tidigare personal dela våra värderingar och växa tillsammans med oss.

Koncernen Nordic Toy Team AS äger varumärket Lekextra i Sverige och i Norge Ringo och Kozmos, med sammanlagt 251 butiker i båda länderna. Kedjekontoret ligger i Norge.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!