LensOn köps upp av brittiskt glasögonföretag

Nätbutiken LensOn meddelar att ett brittiskt bolag vid namn Prescription Eyewear Ltd har förvärvat alla aktier i LensOn AB. Prescription Eyewear ska vara experter på glasögon och solglasögon något som linsbutiken LensOn nu kan bredda med i Norden.

Grundarna Kim Persson och Johan Bergenheim kommer fortsätta leda LensOns verksamhet och driva tillväxt för hela koncernen i Norden.

- Jag kan inte tänka mig en bättre partner än Prescription Eyewear. Deras expertis och ledande position inom glasögon och solglasögon på nätet gör att vi kan ta tillvara på möjligheten vi ser, där fler och fler väljer att handla dessa produkter via nätet. Vi kommer också kunna utöka vår verksamhet i Storbritannien och på den europeiska marknaden där potentialen är betydande, säger Kim Persson.

Annons
Annons

Prescription Eyewear driver nätbutikerna myOptique.com, SunglassesShop.com och GlassesDirect.com och sägs vara en av Europas ledande e-handelskoncerner inom segmentet optik.

- Vi är oerhört glada över att addera LensOns team och verksamhet till våra varumärken. Med förvärvet befäster Prescription Eyewear sin ledande position inom den snabbväxande europeiska onlinemarknaden för glasögon, solglasögon och kontaktlinser och vi positionerar oss väl för att dra fördel av den betydande förskjutning vi ser där konsumenter alltmer väljer internet före den fysiska handeln, säger Kevin Cornils, VD på Prescription Eyewear Ltd.

Den europiska glasögonmarknaden uppskattas till 25 miljarder euro där runt 4 procent är e-handel. Men med tanke på e-handeln tillväxt räknar man med en försäljningspotential på 3-4 miljarder euro de kommande 3-5 åren.

Jan Looström, nu avgående styrelseordförande och en av säljarna i denna affär, ser positivt på LensOns utsikter:

- I tider som dessa när kyligare klimat präglar Sverige såväl vädermässigt som ekonomiskt och Europa tycks knäa av problem så är LensOn en härlig solskenshistoria och motsatsen till det vi ser i Grekland och södra Europa: tämligen nygrundat, helt skuldfritt och uppvisar en hälsosam tillväxt. Från starten i en föga glamorös källare för sju år sedan har bolaget, tack vare fantastiska insatser från Kim och Johan med personal uppbackade av en proaktiv styrelse och engagerad ägarkrets, vuxit till att idag omsätta 130 MSEK, ha 30 anställda och en ledande position i Norden inom kontaktlinser på nätet och uppvisar branschens högsta lönsamhet. Kort sagt ett mycket lyckat teamwork med många vinnare!, säger Jan Looström.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!