Leverantör satsar internationellt efter två års utveckling

E-handlarna slipper ha priser i stil med 38,43 euro.

För någon vecka sedan kom nyheten att plattformsleverantören Starweb hade laddat upp för en händelserik höst genom att anställa ett helt gäng nya medarbetare.

LÄS ÄVEN: Sex nyanställningar i ett svep hos e-handelsleverantören

Annons
Annons

Och nu klarnar bilden av vad den utökade personalstyrkan egentligen ska jobba med. Starweb har nämligen släppt flera nya funktioner, som ska göra det lättare för e-handlare att växa internationellt. E-handelskunder till leverantören kan nu få tillgång till tjänster som "Multivaluta" och stöd för flera olika språk.

"Priset blir korrekt och konkurrenskraftigt"

Genom att ha flera standardvalutor i sin webbshop kan man få priserna att se mer enhetliga ut, till skillnad från om man översätter rakt av från en standardvaluta till andra valutor. ‘

- Istället för att översätta priset rakt av från en valuta till en annan, anpassar Multivaluta priset efter den specifika marknaden så det översatta priset går i linje med marknadens prisutseende till exempel €39 istället för €38,43 Priset blir korrekt och konkurrenskraftigt, skriver Starweb i ett pressmeddelande.

Vad gäller stödet för flera språk, så gäller det både administratörs- och butiksdelen. De e-handlare som har sin butik hos Starweb ska nu kunna välja mellan engelska, svenska, norska, danska, finska, tyska, spanska och franska.

- Användningen av lokala språk och valutor gör att man kommer närmare kunden och effekten blir fördelaktig ur ett SEO-perspektiv som ökar synligheten på Google, ökar trafiken till e-handeln och därmed också försäljningen.

LÄS ÄVEN: Starweb först ut med Babs Paylinks e-handelslösning

"Otroliga möjligheter till e-handlare"

Enligt Starweb växer internationell e-handel med 25 procent årligen, och företaget ser fram emot att låta e-handlarna ge sig i kast med användandet av de nya tjänsterna.

- Vi ser fram emot att få ut internationell e-handel på marknaden efter två års utveckling. Äntligen finns nu stöd för internationell e-handel som ger otroliga möjligheter till e-handlare som vill expandera till fler länder och nå ut till fler kunder, säger Starwebs vd Johan Lindstedt i en kommentar.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!