Lokalt företag satsar på ny e-handel och går ut internationellt

Firar 20 år i branschen.

Modeföretaget Holebrook grundades i Ulricehamn 1999 av Tina Karstorp. Sedan dess har bolaget blivit ett internationellt varumärke. Nu firar Holebrook tjugo år och lanserar samtidigt en ny e-handel. 

— För snart tjugo år sedan fick Tina en idé. När vi startade fanns det ett behov av varma tröjor som höll vinden ute. Under många år stickade vi i vår egen fabrik i Gällstad. Men sedan 2004 har maskinerna flyttats till Litauen där vi låtit ett familjeföretag – inte helt olikt vårt eget – ta vid produktionen, skriver företaget på sin nya sajt. 

Annons
Annons

Efter tjugo år i branschen bestämde sig företaget för att satsa på en ny e-handel. I mitten av november förra året inleddes ett samarbete med e-handelsleverantören Viskan, och i fredags lanserades den nya sajten. Samtidigt öppnade företaget upp den sin e-handel för 25 nya marknader. Utöver de nordiska länderna är sajten även tillgänglig för Spanien, USA och Australien.

— Vi gick med tight tidsram in i projektet. Nu blickar vi framåt för att ytterligare vidareutveckla en informativ, varumärkesbyggande samt funktionell e-handelslösning, säger Daniel Svensson, vd på Holebrook, i ett pressmeddelande.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!