Loopia köper Binero för nära 400 miljoner kronor

Konsolidering inom webbhosting.

Det är förmodligen många e-handlare som har varit i kontakt med antingen Loopia eller Binero, två av Sveriges stora leverantörer inom domäner och webbhotell. Nu meddelar Loopia att de köper Bineros webbhotellsverksamhet i Sverige och Tyskland för 380 miljoner kronor.

- Vi ser fram emot att välkomna anställda och kunder till Loopia Group. Tillsammans kommer vi att bli en ledande leverantör i Sverige och en starkare spelare i Tyskland. Det stärker möjligheten för oss att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra kunder, säger Loopias vd Sara Laurell i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Vi valde att delta i konsolideringen"

Försäljningen är villkorad av godkännande av Bineros aktiägare, men köpet beräknas vara klart den 31 augusti 2019. Binero Groups större aktieägare, familjen Göranson, Pejoni, Theodor Jeansson, Blibros samt Jonas Lindström som tillsammans äger knappt 50 procent av aktier och röster, stödjer försäljningens genomförande.

- Vi valde att aktivt delta i konsolideringen som pågår i marknaden för webbhosting. Loopia är en naturlig ny ägare, de är specialiserade på webbhosting och marknadsledande i Sverige. Budet låg i nivå med våra förväntningar och genom försäljningen synliggör vi ett värde på cirka 380 miljoner kronor. Vi planerar att använda delar av köpeskillingen till att göra en kapitalåterföring till aktieägarna, säger Carl-Magnus Hallberg, ordförande i Binero Group.

Loopias köp av Binero följer tidigare förvärv av .SE Direkt med 116 000 domännamn i Sverige den 12 februari 2019 och av WebSupport, den största webbhotellsleverantören i Slovakien, den 31 mars 2019.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!