Lyko nästa e-handlare att koppla upp sig till Qliro

Qliro har inlett ett samarbete med Lyko, ett av Sveriges ledande e-handelsbolag inom hårvård och skönhet.

I april 2014 öppnade Qliro Group upp sin betaltjänst förr e-handlare utanför koncernen. Bangerhead och Hobbex var de första att ansluta sig till Qliro och sedan dess har betaltjänsten lanserats i Finland och Danmark.

Nu har Qliro knutit till sig ytterligare en e-handlare, nämligen Lyko. En av Sveriges ledande aktörer inom hårvård och skönhet.

Annons
Annons

– Vi uppfattar att det finns en efterfrågan på en lösning som fokuserar helhjärtat på större e-handlare och deras behov. Vår bakgrund inom e-handel, erfarenhet av att hantera stora volymer och förståelse för vad stora e-handlare kräver ger oss möjligheten att erbjuda detta, säger Patrik Illerstig, VD för Qliro.

Omsätter över 500 miljoner kronor

Lyko har vuxit kraftigt, med lönsamhet, de senaste åren och omsätter idag över 500 miljoner kronor. Under 2014 köpte bolaget upp branschkollegan Bellbox, något som gjorde att man i ett slag även fick tillgång till ett butiksnät bestående av 35 butiker i Sverige och Norge.

Målet med sammanslagningen var en multikanalsatsning på den nordiska marknaden och med Qliro som leverantör hoppas Lyko fortsätta sin tillväxtresa.

– Med Qliro kan vi fokusera på kärnverksamheten, samtidigt som vi får en konsumentfokuserad lösning som tillfredsställer våra krav på flexibilitet samt ger den kundupplevelse vi vill erbjuda, säger Håkan Håkansson, VD för Lyko.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!