Media Markt flyttar sitt E-handelslager till Ingram

I höstas inledde Ingram Micro och Media Markt ett samarbete med en ny logistikhubb utanför Stockholm. Nu tar parterna ytterligare ett steg i sitt samarbetet när Media Markt även flyttar in sitt e-handelslager under samma tak.

Ingram Micro är en av världens största distributörer av IT-produkter och tjänster med verksamhet på sex kontinenter i mer än 150 länder. I höstas inledde man ett samarbete med elektronikkedjan Media Markt, nu utökar man detta .

Det nya avtalet innebär att även Media Markts e-handelslager kommer att hanteras av Ingram. Något som bland annat kommer att innebära utökade leveransmöjligheter och kortare ledtider. Tjänsterna med hemleveranser har också utökats.

Annons
Annons

Allt under ett tak

I går kunde vi läsa om hur Media Markts fysiska butiker fortfarande går back på den svenska marknaden. Näthandeln som idag ska motsvara ungefär ett varuhus visar däremot vinst, om än en liten sådan.

I förra veckan skickades den första beställningen ut från det nya e-handelslagret, och förhoppningsvis ska det i framtiden leda till ett ännu bättre resultat och nöjdare kunder.

– Att Media Markt nu även flyttar sin e-handel till Ingram innebär att medparten av varuförsörjningen nu är samlat under ett tak. Detta skapar förutsättningar till vidare synergier såsom förbättrad tillgänglighet och kortare ledtider samt nöjdare kunder, säger Carl Lumsden, logistikansvarig på Media Markt i Sverige.

 

På bild: Carl Lumsden

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!