Media Markts ägare ser en fördubblad E-handel

Tyska Media-Saturn som äger Media Markt rapporterar en försäljningsökning på 1,8 procent under fjärde kvartalet. E-handelsförsäljningen ska dock ha fördubblats under samma period.

Investeringar i att göra butikerna mer attraktiva men även i e-handel ska ha lett till en positiv försäljningsutveckling för Media-Saturn.

Totalt sett ökade försäljningen med 1,8 procent och hamnade på 21 miljarder euro. Om man inte räknar med den avvecklade verksamheten i Frankrike ska försäljningen ökat med 2,9 procent. E-handeln ska än så länge stå för endast 4 procent av försäljningen och landade på 800 miljoner euro. Det handlar dock om en fördubbling av deras försäljning via nätet. De rapporterar även att fjärde kvartalet ska ha stått för en avsevärd ökning i e-handeln.

Annons
Annons

Stark utveckling på hemmaplan

Västeuropa som borde inkludera Sverige ska ha gått dåligt för Media-Saturn, med en ordentlig försäljningsminskning. Östeuropa, där tillväxten tydligen sker, ska ha skapat en rejäl ökning med ledsjärnor som Ryssland och Turkiet.

I hemlandet Tyskland ska de även ha vunnit marknadsandelar och sett en total försäljningsökning på 3 procent för helåret. En framgångsrik e-handelslansering i landet sägs bland annat stå bakom denna ökning. Förra året backade hela koncernen med 0,9 procent så en växande e-handel och en stark hemmamarknad verkar ha vänt trenden.

 

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!