Mer än en miljard produkter såldes hos Amazon 2013

2013 var ett rekordår för Amazon och deras säljare. Under förra året såldes det mer än 1 miljard produkter, till ett värde av tiotals miljarder dollar, världen över på e-handelsjättens marknadsplatser. Samtidigt konstaterar man att allt fler väljer att använda sig av deras tjänst, Fulfillment by Amazon.

Amazon har omkring två miljoner säljare på sina marknadsplatser världen över, och de verkar ha haft ett ganska okej 2013. Inte minst under julhandeln som tog sin början på e-handelns stora dag, Cyber Monday.

Då ska det ha sålts mer än 13 miljoner produkter under en och samma dag, en ökning med 50 procent jämfört med föregående år. Men även sett till hela året är det det mungiporna uppåt. Totalt såldes det mer än 1 miljard produkter till ett sammanlagt värde av tiotals miljarder dollar.

Annons
Annons

– Det har varit ett otroligt år för våra säljare, både för populära varumärken och företag av alla storlekar. Våra kunder uppskattar de hundratals miljoner produkter som finns på marknadsplatsen, från alla typer av kläder till ett stort utbud av elektronik, säger Peter Faricy, VP för Amazon Marketplace.

Skor hela vägen till Hubble

Amazon konstaterar också att antalet säljare som använder sig av deras tjänst, Fulfillment by Amazon, ökat med 65 procent jämfört med 2012. En tjänst som innebär att e-handelsjätten lagerför och skickar ut säljarnas varor. Det gör också att kunderna kan ta del av Amazons Prime-medlemskap.

– Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt att sälja på Amazon. Fulfillment by Amazon är en underbar tjänst eftersom det ger alla säljare möjlighet att lagerföra sina produkter i våra distributionscentraler. Det har gjort stor skillnad för många säljare eftersom deras produkter därmed blir berättigade till de fördelar som Prime-medlemskapet innebär, säger Peter Faricy.

Amazon har även offentliggjort lite annan oviktig, men ack så intressant fakta om det gångna året. Bland annat såldes det tillräckligt med CD-skivor för att kunna spela musik i 340 år, utan uppehåll. Det köptes också tillräckligt med radiostyrda helikoptrar för att kunna flyga non-stop i tre år.

Antalet skor som såldes via Amazons marknadsplaster skulle, om de placerades på rad, nå från jorden till Hubbleteleskopet som går i en omloppsbana cirka 600 kilometer ovanför jorden.

 
Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!