M.nu snuddar vid 30 miljoner efter tillväxt på 34 procent

Sjunde året i rad med dubbelsiffrig tillväxt.

E-handlaren M.nu, som säljer automation till hemmet, har haft en fin tillväxt sedan starten år 2006. Bolaget har nyligen avslutat sitt verksamhetsår för 2017/2018 och kan rapportera en tillväxt på 34 procent och en omsättning på 28,7 miljoner kronor.

Det innebär att M.nu har levererat sitt sjunde verksamhetsår i rad med dubbelsiffrig tillväxt. Dessutom ska tillväxten hela tiden ha skett med lönsamhet.

Annons
Annons

Gick in i Tyskland, Finland och Norge

Företagets grundare och vd, Erik Freiholtz, menar att framgångarna beror på nöjda kunder. Något som i sin tur har lett till att allt fler hittar till sajten.

- Tack vare att produkterna blir allt mer lättanvända så växer intresset. Sedan jobbar vi varje dag för att ge våra kunder en bra upplevelse. Vi arbetar efter mottot att skapa den webbutik vi själva skulle vilja handla i, och det verkar funka. M.nu är en av de webbutiker som under flera år konstant ligger i topp på listan med högst kundomdömen hos prisjämförelsesajten Prisjakt, berättar han i ett pressmeddelande.

I år landade M.nu:s resultatet (före finansiella poster) på 600 000 kronor. Motsvarande siffra var förra året 1,3 miljoner kronor.

- Vi är ett tillväxtföretag som investerar för framtiden, så det är bra med lönsamhet samtidigt som höga marginaler inte är vårt huvudmål. I år har vi exempelvis lanserat internationella sajter för Norge, Finland och Tyskland. De har genererat en del intäkter från dag ett, men vi ser att de ska växa över tid.

Drabbades av den varma sommaren

Även om bolaget alltså fick till en fin tillväxt för året som helhet, vittnar Erik Freiholtz om att det fanns perioder under året då försäljningen gick lite sämre.

- Vi siktar på att fortsätta att utvecklas och att locka nya kunder. Vi har dock, precis som många andra, märkt av att årets varma sommar gjorde att kunderna hellre hade semester än handlade på nätet. Nu laddar vi för en bra julhandel.

M.nu drevs av Erik Freiholtz som ett hobbyföretag fram till för två år sedan, då han lämnade jobbet som ambulanssjuksköterska för att satsa fullt ut på karriären som e-handlare. M.nu har i dagsläget sex heltidsanställda på kontoret i Linköping.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!