Nätbutiken Nordic Feel stäms för falskmärkning

Den prisade e-handlaren Nordic Feel stäms nu av Kemisk-Tekniska Leverantörsförbundet, KTF. Nordic Feel säljer skönhetsprodukter på nätet och enligt KTF står inte allt rätt till med dessa.

Nordic Feel har stämts i Marknadsdomstolen kring sin verksamhet på nätet. De anklagas bland annat för falskmärkning av produkter.

Nordic Feels ägare, Nordic E-Commerce Group, köpte nyligen nätbutiken Beautyplanet ifrån InkClub och ICA Gruppen.

Annons
Annons

Beautyplanet har även de blivit stämda av KTF kring bland annat manipuleringar av förpackningar och falskmärkning. Det ryktas att stämningen skulle legat bakom försäljningen av Beautyplanet men detta förnekas bestämt av Fredrik Brandt, VD på InkClub.

– Stämningen som du nämner har inget med försäljningen att göra, svarar Fredrik.

Nu ska alltså KTF även vara ute efter Nordic Feel, kanske i koppling till Beautyplanet. Till Sveriges Radio säger man indirekt att KTF är på en häxjakt för att stoppa bland annat nätaktörer.

Ett seriöst företag

Anklagelserna om falskmärkning av produkter förnekar man bestämt hos Nordic Feel.

– Tyvärr var det här väntat eftersom KTF har varit ute efter andra företag också. Det är helt osant, vi är ett seriöst företag som verkat sedan 2007 inom parfym och skönhet och vi har blivit prisade på många olika områden och alltid sett till kundens bästa, säger Henric Löfberg, VD på Nordic E-Commerce Group.

Det hela sägs vara ett försök att stoppa parallellimporten och frihandeln inom EU.

 

Källa: SR
På bild: Henric Löfberg

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!