Nätbutiken Roliga Prylar skiljer sig ifrån sitt lager

Roliga Prylar som i april meddelade att de satsade mot 100 miljoner med ny ägare slänger nu ut sitt lager. Butikens grundare, Dan Nilsson, har tidigare varit skeptisk till tredjepartslogistik men nya mål har tvingat fram en lagerflytt.

I april i år gick e-handelsfonden Net Departo in som majoritetsägare i den svenska nätbutiken RoligaPrylar.se. Samtidigt meddelade de sina nya mål för butiken och en stundande expansion på den nordiska marknaden.

Bakom e-handelsfonden står bland annat logistikföretaget Logents grundare och det är Logent som nu tar över nätbutikens lager.

Annons
Annons

Dan Nilsson, Roliga Prylars VD, har tidigare kritiserat och motsatt sig tredjepartslogistik. Men de nya målen har tydligen fått honom att se annorlunda på lagersituationen.

Dan Nilsson- Tredjepartslogistik innebär ett sätt för oss att kunna nå våra nya mål - att expandera och öka vår omsättning till 100 miljoner inom en treårsperiod. Samtidigt som jag alltid ansett att det är mest lönsamt och flexibelt att sköta lagerhanteringen själv, så har vi genom beräkningar och diskussioner insett att så inte längre är fallet, förklarar Dan Nilsson.

En större kostnad

Beslutet att koppla loss lagret ifrån verksamheten ska ha varit svårt. Roliga Prylar ska länge haft sitt hjärta i lagret skriver företaget.

- Även om förändringen innebär större lagerkostnad för företaget, så kommer det i slutänden att löna sig på andra sätt. Nu kan vi istället fokusera på att satsa hårt på att bli stora inom e-handel på den nordiska marknaden, säger Dan Nilsson.

Dan meddelar även att de går in i Danmark inom några veckor och lite längre fram väntar Finland och sedan Norge. En expansion som det nya lagret skall möjliggöra.

Om lagerflytten visar sig vara en bra idé får vi nog kvitto på under julhandeln. Vilket är en mycket intensiv tid för lagret hos present- och prylbutiker som Roliga Prylar. Vi ställde även en fråga till Dan Nilsson om hur ägarsituationen påverkat beslutet:

Hur har Logents grundares delaktighet i Net Departo påverkat beslutet att flytta lagret? Fick ni specialpris på tredjepartslogistiken?

Annons
Annons

- Jag har inte fått detta beslutat över mitt huvud, jag kunde fortsatt drifta vårt eget lager om jag hade trott att det var det bästa för Roliga Prylar. Vi gjorde en analys av nuläget och läget om 2-3 år om vi når önskad tillväxt och insåg att antingen får vi vara experter både på logistik och försäljning, eller välja ett av områdena. Jag bedömde då chanserna att lyckas som högre om alla i bolaget är experter på det de jobbar med. Vi har förhandlat på egen hand. Inga specialpriser alltså som jag inte hade fått utan nya ägare, säger Dan Nilsson.

Vi bad samtidigt om några bilder ifrån flytten och ni finner dem här nedanför:


Det gamla bulklagret tömt


Det gamla plocklagret tömt


Det nya lagret hos Logent


Jocke på Roliga Prylar var ansvarig för flytten


Hyllor på nya lagret


Flyttlådor packas upp

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!