Nätjätten vill ha all din data i deras moln

När du tänker på lagring i det numera etablerade "molnet" tänker du förmodligen på Dropbox, Google Drive eller Microsoft OneDrive. Amazon som erbjuder en hel del tjänster i molnet vill nu också vara med och leka.

Amazon är inte nybörjare inom molntjänster utan snarare en av de i framkanten av utvecklingen. De erbjuder flera mycket populära tjänster och en känd kund är Netflix som drivs med hjälp av Amazons datacenter.

Lagring i molnet är dock mest förknippat med aktörer som Dropbox, Google Drive och Microsoft OneDrive. Apple har även gett sig in i spelet med iCloud.

Annons
Annons

Amazons tjänst, Cloud Drive, är inte lika välkänd men det vill man nu ändra på. Nätjätten lanserar idag två nya erbjudanden som båda fokuserar på obegränsat med utrymme.

Billigt och obegränsat

För 12 dollar per år får du lagra obegränsat med bilder i Amazons Cloud Drive. För 60 dollar per år ($59,99) får du lagra obegränsat av vad du vill. Amazon är noga med att poängtera att den sistnämnda blir mindre än 5 dollar per månad.

Microsoft ska också erbjuda obegränsat med utrymme men det är om man prenumererar på Office 365. Dropbox har obegränsad lagring för företag men det kostar 12 euro i månaden per användare, eller 144 euro per år.

Det är uppenbart att Amazon vill sno åt sig kunderna som gillar att lagra all sin data i molnet.

- De flesta människor har en livstid av födelsedagar, semester, helgdagar och vardagliga stunder lagrade över flera enheter. Och de vet inte hur många gigabyte lagring de behöver för att spara alla. Med de två nya erbjudandena som vi introducerar i dag, behöver kunderna inte oroa sig för lagringsutrymme, säger Josh Petersen, chef för Amazon Cloud Drive.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!