Nätbutik öppnar växlingskontor – räddar kundernas sparmärken

Tydligen en big deal.

Den nordiska e-handlaren Lekmer meddelar idag att de följer Lekias och Jollyrooms fortspår i att vilja hjälpa kunder som hamnat i kläm efter Top-Toys konkurs. Lekmer fokuserar dock inte på inbyte av produkter utan istället på kundernas så kallade sparmärken.

LÄS ÄVEN: Jollyroom är inte förvånade över konkurrentens konkurs

Annons
Annons

Sparmärken från BR är tydligen en del av bolagets lojalitetsprogram och enligt Lekmer och Babyshops vd, Marcus Tagesson, är det en stor sak.

- Det är en hel del kunder som har drabbats av detta. Största frustrationen från kunderna har varit kring presentkort samt kring Club BR Sparmärken som var en stor sak, säger Marcus Tagesson.

"Vi har skapat ett växlingskontor"

Vi hittar faktiskt långa blogginlägg om detta med sparmärken och enligt Marcus är många kunder mycket arga att dessa inte gått att lösa in, när konkursen var ett faktum. Nu har Lekmer satt ihop en helt ny lösning bara för att kunna ta emot dessa sparmärken.

- Vi har valt att bygga en lösning för att hjälpa kunderna med sina sparmärken då det varit mycket arga kunder som reagerat på att dem inte längre är giltiga. Därför har vi skapat ett växlingskontor där Lekmer växlar in alla sparmärken och ger samma rabatt som BR gjorde fast på Lekmer, säger Marcus Tagesson.

Maxtak på 3 miljoner kronor

Erbjudandet ska gälla i alla nordiska länder och det ska alltså matcha det som BR från början hade gentemot kunderna.

- Genom att lösa in sparmärken som kunden väljer att skicka in till oss så kan vi ge lite plåster på såren till de kunder som under lång tid sparat på dessa. För varje klistermärke så får du tillbaka en krona i form av en rabattcheck att använda hos Lekmer, det vill säga precis lika mycket som det ursprungliga erbjudandet var från BR själva. Vi kommer dessutom ersätta portot när kunder ber om inlösen, säger Tina Holmeskog, presstalesperson på Lekmer.

Lekmer verkar förvänta sig att kunderna faktiskt antar erbjudandet. De har satt upp ett maxtak på totalt 3 miljoner kronor, som kan hämtas ut via det nya växlingskontoret, sedan är pengarna slut.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!