Näthandlarnas Cyber Monday slog nya rekord

Fredagen den 29 november kampanjade e-handelssverige under vad som kommit att kallas Black Friday. Denna fredag följs upp av Cyber Monday som inträffar efter helgen. En dag där amerikanska e-handlare ofta erbjuder unika erbjudanden för att locka till köp. Inte oväntat slog även årets Cyber Monday nya rekord och även i Sverige rapporteras stora ökningar.

Måndagen som precis passerat är traditionellt sett e-handlarnas dag, i alla fall i USA, där man instiftat Cyber Monday. En rea-dag som är tänkt att starta julhandeln på nätet och där det är fullt fokus på e-handel och inget annat.

Analysföretaget comScore meddelar att Cyber Monday i år nådde 1,735 miljarder dollar i nätförsäljning i USA, att jämföra med förra årets 1,465 miljarder. Detta är dock inte inkluderat mobil handel som vi alla vet exploderar just nu.

Annons

Företaget Adobe som även följer den digitala måndagen i mobila kanaler rapporterar en siffra på 2,29 miljarder dollar i onlineförsäljning. Adobe klockade även in årets Black Friday på 1,93 miljarder dollar. Hela Thanksgivinghelgen i USA har alltså rullat in många miljarder för landets e-handlare, över 5 miljarder dollar om man får tro comScore.

Sminkborstarna flög av hyllorna

Även om svenska e-handlare i år verkar ha satsat på Black Friday var det givetvis flera som även körde Cyber Monday-kampanjer. En av dessa var merförsäljningskanalen Fyndiq som kampanjade ganska hårt under måndagen, med rabatter upp till 30 procent och fri frakt. Något som ska ha resulterat i nya rekord för fyndvaruhuset.

Fyndiq rapporterar att de under måndagen sålde mer än 20 000 produkter och att många av deras kunder, e-handlarna, skall ha fått en bra start på julhandeln.

En rolig detalj är att under dygnets sista 45 minuter såldes det lika mycket som under en hel genomsnittsdag i april förra året. Då var det ett härligt vinande i servrarna, säger Fredrik Norberg, marknadschef på Fyndiq.

Under Fyndiqs 24 timmar långa rea var de mest populära produkterna sminkborstar följt av touchvantar.

 

Källa: IR (1, 2), Press

Annons

Annons